Generelt

Otaku-opplevelse Nr 1: Magical Mirai 2017

31. August 2007 ble den ikoniske Vocaloiden Hatsune Miku lansert. Magical Mirai 2017, som er en av verdens største Vocaloidkonserter (og otaku-samlinger), markerer derfor hele 10 år med den virtuelle popartisten og vocaloidkultur! Vi benyttet sjansen og ble med på en vocaloidekstravagansa uten sidestykke.

Hva er Vocaloid?

Vocaloid er i sin simpleste form programvare for vokalgenerering. Gjennom tidene har det vokst til å bli en av de største samarbeidsprosjektene mellom fans og skapere i verden. Her snakker vi nemlig om at fansen er med å skaper, for hvem som helst kan låne Vocaloids stemmer for å skape musikk med høyteknologiske vibber. Det bidrar til et ekstremt engasjert og spennende miljø med kreativitet som driver en utrolig utvikling av audiovisuelle uttrykk. Vi dro til Tokyo, Japan for å få med oss en smakebit. Vi var jo allerede der for å finne nye varer til butikken, så da måtte vi nesten ta turen.

Magical Mirai

Konserten er absolutt noe for seg selv med hologram av anime-inspirerte artister prosjektert på en spesiell transparent flate av flere projektorer i tandem. Et energisk liveband akkompagnerer vocaloidgjengen bestående av Miku, Luka, Kaito, Meiki, Lin og Ren. Dette er gjengen til Crypton Future Media Inc., men nye tilskudd dukker stadig opp – også fra andre aktører.

Med motion-capture-animasjoner, spesialeffekter og lysshow så det holder blir opplevelsen fullverdig. Det hele toppes av så og si obligatorisk bruk av giga-glowsticks som stilles inn til en matchende farge etter hvem som er på scenen. Her er en enorm mengde otaku (ivrige «nerder») samlet med et hav av glowsticks som bølger i takt med elektro-pop-musikken, blendende lasere i alle mulige farger og et talentfullt band som er like fargesprakende og livlige ut som resten av showet. Det er virkelig en unik opplevelse og samholdet til fansen er nærmest til å føle på. Har du ikke glowsticks? Helt i orden – lån av noen som har fem! Her vil alle at det skal bli en bra opplevelse, så syng med, rop ut i gråt og dans til pusten blir borte og armene faller av. Helt ærlig – dette er på høyde med noen av de bedre konsertene vi har vært på showmessig, selv om det meste er på japansk og naturlig nok ikke fullt så lettforståelig som mer kommersielle show.

Det er litt surrealistisk å dra på en konsert for en gjeng hologram, men det er absolutt noe for seg selv og vi anbefaler alle som kan til å ta seg en tur for en ekte japansk underholdningsopplevelse!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *